Per què el nostre menú és més barat i dels millors a Sabadell?

Per què el nostre menú és més barat i dels millors a Sabadell?

Perquè ho diem nosaltres i ja està? No, és clar.

PREU

Però anem a passos. El preu, el primer? Gairebé mai ho és encara que molts pensin el contrari. La nostra ment pensa en el preu, és clar, però també percep el menú i elabora una estratègia de selecció interna i bastant automatitzada. Per exemple, si a mi m’agrada el peix, entre dues ofertes d’igual o semblant preu, la meva selecció s’inclinarà per la qual inclogui una oferta de peix i la percebrà com més interessant.

El preu percebut per un client nou del menú del migdia a La Quadra de Sabadell és més alt que el de la competència: 11’95 €. Ja, gairebé ningú, es fixa en el fet que els cafès, les begudes i les postres van inclosos en el preu. De fet, en anar a pagar, et fan notar que van prendre cafè ja que donen per fet que el preu no abasta aquest cost que, en altres llocs, fan compensar amb les postres no consumits.

El cost d’un cafè / tallat ronda la mitjana de 1’10 € / 1’20 €, acceptant el preu més baix i no incloure-ho al total, el cost del nostre Menú sense el cafè (cafè a part), ascendiria a 10’85 € (més del 90% dels nostres clients prenen cafè o qualsevol altra combinació de cafè, te o infusions en acabar)

Per si fos poc, ja que ara estaríem en línia amb molts altres restaurants, als clients habituals (més de dos àpats a la setmana) els obsequiem amb una targeta de serveis acumulats on, en finalitzar els deu àpats acumulats, disposen d’un menú gratuït. Això fa que els 10’85 es converteixin en poc més de 9’00 euros el menú. Això ens porta a ser un restaurant molt competitiu en preu.

L’OFERTA GASTRONÒMICA

Es clar que el nostre menú no competeix amb una oferta gastronòmica de disseny del tipus Bulli i que els nostres plats podrien ser bastant més atractius a l’hora de servir-los, però no és menys cert que els que fan això no baixen dels 18’00 €/24’00€ el menú i el nostre preu, tenint en compte tot l’anterior, és el que és.

Ara bé, que no siguem exquisits en la presentació -perquè no podem per falta de mans-  no implica, ni moltíssim menys, a la qualitat de l’elaboració ni de la matèries primeres que utilitzem, ans al contrari gran part del cost dels nostres plats es va en aquest apartat.

Posem per exemple que, sempre en comparació amb altres restaurants i bars competència directa per preu, les postres que servim a La Quadra de Sabadell són d’elaboració pròpia, és més, són els mateixos, exactament iguals que els que venim oferint a la Carta nocturna, algun d’ells ben especial i exclusiu a tota la zona, com el de les Tres Llets, la Quallada de Licor d’Arròs, el Pastís de Pinya, etcètera i segons disposició. No és el mateix un Flam d’Ou casolà que qualsevol altra terrina del Supermercat més proper. Nosaltres només oferim el iogurt de Danone com a producte més industrialitzat.

Tampoc és el mateix que la guarnició -de vegades som avorrits repetint sempre el mateix- siguin patates pelades i tallades per nosaltres i fregides en una fregidora d’ús exclusiu per a fregir patates. Aquest oli (que es canvia oportunament per evitar l’excés d’utilització) i aquest contenidor mai és utilitzat amb altres finalitats. El mateix per a la carn. Les paelles són canviades o rentades després de cada ús i no es permeten la barreja de sabors. Les truites sempre són cuinades en una paella dedicada en exclusiva. Són detalls que tenim molt en compte en l’elaboració dels nostres plats.

Les qualitats que exigim als nostres proveïdors fa que no busquem preu en l’oferta. Si de cas, podrem deixar d’incloure un determinat producte a la nostra proposta, de carn o peix, però mai rebaixarem la qualitat o la quantitat que considerem oportuna per a la satisfacció dels nostres clients. Per això, de vegades no disposem de bacallà, per exemple, tot i que és un plat exquisit i de molt bona acceptació per part dels nostres clients

També busquem que els àpats no es facin pesats, pensant sempre en la nostra clientela que després ha de tornar a treballar a la tarda. Evitar l’ardor d’estómac o la pesadesa és molt important a l’hora de combinar la nostra oferta quotidiana, per això sempre disposem del nostre plat estrella (Amanida La Quadra) i un bistec de gran qualitat, plats que mai li causaran problemes per la tarda.

Si de cas, hi a un però: no ens distingim molt en la varietat de plats oferts, tot i que procurem que al llarg de la setmana resultin variats. Practiquem el segur. Si una cosa funciona procurem no canviar-la molt i gairebé tot el que servim en l’actualitat, després de dos anys, ja està molt comprovat el seu funcionament i acceptació.

EL SERVEI

Poc podem dir del servei. Els comentaris que arriben a través del Tenedor, Google o TripAdvisor ja parlen per nosaltres. Sempre la màxima puntuació en aquest apartat. Doncs, és el mateix servei que s’ofereix a l’hora dels esmorzars o dels dinars i a càrrec dels mateixos col·laboradors. Això ens dóna certa tranquil·litat.

Servei atent però no pesat. Música ambiental tolerable. Remor molt baixa. Disposició d’endolls en gairebé totes les taules per utilitzar tablets o carregar mòbils. Premsa del dia variada. Banys nets i agradables. Sense Televisió ni qualsevol altra distracció que impedeixi una bona conversa. Alt nivell de neteja, encara que sempre millorable. Aire condicionat sectoralizado (que permet activar una banda, en cas de sol·licitar-ho, sense afectar la resta en excés) si així li convé als clients,etcétera.

Podríem estar parlant molta estona de La Quadra de Sabadell, un projecte que com podeu comprovar ens apassiona, però només volíem explicar, a qui pogués interessar, perquè diem que els nostres preus són més econòmics que els de la nostra competència i, a més, justificar-ho. Que ho puguem demostrar només depèn de que vostè, si ens ha llegit, vingui a assegurar si és cert tot el que li hem explicat i és que s’agafa més ràpid a un mentider que a un coix, amb les conseqüències econòmiques que això comporta en restauració.

🙂

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.