Presentació

welcome

Aquest és un projecte molt recent, massa per a ser explicat amb deteniment. Arrenca fa més d’un any i mig quan, per una mena de tristos esdeveniments, una quadra del polígon de Can Feu a Sabadell va passant per diverses mans que decideixen marxar, com sempre, abans de l’hora que tots hauríem volgut, com si nosaltres fóssim els que decidíssim quan algú s’ha d’anar d’aquest món.

Quan, finalment, vam poder entrar en aquesta quadra, que antany allotgés telers en plena activitat fabril i industrial, ens trobem amb l’abandó propi dels negocis que desapareixen -aquest va ser el cas del seu últim llogater- sense deixar rastre. La veritat és que fa tres mesos no sabíem que anàvem a muntar un negoci de restauració, és més, la idea era un espai de coworking més ajustat al nostre treball de formació i suport a nous emprenedors. Però no, les circumstàncies canviants d’un teixit empresarial massa carregat de persones amb escassa o nul·la capacitat gerencial, ens anava a assenyalar un altre destí.

Havia arribat el moment que, amb la meva sòcia de tota la vida, havíem de plantejar-nos un projecte vital que ens fes recuperar les il·lusions perdudes durant els deu darrers anys, plens d’experiències frustrants d’acompanyar empreses que irremeiablement finalitzaven les seves històries en dolorosos processos concursals . La professió d’enterrador d’empreses és com una altra qualsevol però, com en les funeràries, comparteixes massa hores de dolor i tristesa dels teus obligats clients. Necessitàvem un canvi radical i aquest local, vell, vetust i una mica abandonat ens ajudaria a aconseguir-ho.

Així va néixer la idea d’obrir un nou espai amb una oferta gastronòmica i de descans al que molts classificaran com a restaurant o bar-restaurant, però que no persegueix aquesta finalitat. El nostre objectiu és arribar a aconseguir conformar un espai en el qual qualsevol persona –un lloc per a tota la família és la nostra definició- trobi el seu racó de comoditat a l’empara de detalls gastronòmics.

La importància d’un excel·lent cafè o assaborir un bon te acompanyat de galetes de mantega casolanes, mentre desfilen davant dels teus ulls les pàgines d’una novel·la; un esmorzar equilibrat, acompanyat d’un vi adequat o d’un te fred mentre t’informes a través de la premsa de les últimes notícies, en un suau ambient musical; aquells postres casolans de veritat, autèntic, cuinat amb l’única intenció que el teu paladar el gaudeixi, compartit amb qualsevol companyia gaudint, tant mateix, d’una bona conversa a mitja tarda; o aquell sopar amb la família, amb la teva parella, amb els amics, en tranquil·litat, sense presses, com si estiguessis a casa teva, són moltes de les coses que nosaltres també hem volgut conquerir en moltes ocasions i hem estat sistemàticament privats d’elles o hem pagat un alt preu en el compte per aconseguir-ho.

Detalls senzills com pugui ser tenir l’opció d’endollar el teu portàtil a la xarxa o carregar el teu telèfon mòbil, sense buscar on fer-ho furtivament com si això fos un abús; poder demanar un arròs bullit, no inclòs a la carta, perquè aquest dia sents molèsties i no et ve de gust una altra cosa; o poder arribar a menjar passades les quatre de la tarda, quan no abans, amb un client o amb un company perquè se us ha passat l’hora de dinar treballant i no trobar-te amb la cuina tancada, són coses que a nosaltres ens semblen normals i que no haurien de ser cap novetat, però amb les que ens seguim trobant quan viatgem per aquests mons de Déu.

Les nostres experiències ens han portat a comprendre que moltes iniciatives desenvolupades entorn a la restauració, s’han convertit en això: iniciatives d’algú que no pense en els altres abans que en si mateixos. I això no és un negoci de servei, no es pensa primer en el client. No diem que no sigui lícit, ni entrarem a criticar-ho, però no és la nostra idea del que deguera ser un negoci, un projecte, de servei autèntic.

A partir d’aquí, ha estat molt fàcil construir el nostre model de negoci: La Quadra, un lloc per a tota la família. Ara ve el més difícil.

2 respuestas a “Presentació

    1. Va a ser que sí, que sin dirección no váis a poder llegar, gajes de la información que trataré de resolver hoy sin falta. Hasta entonces, Pare Rodamilans, 85 (Can Feu) Sabadell. Frente al Colegio Jaume Viladoms, detrás de la Peugeot, paralelo a la carretera de Terrassa. Gracias por tu aviso y por tu intención de venir y fuerte abrazo 😉

      Me gusta

Los comentarios están cerrados.